Home sweet home
Då var man hemma efter en härlig dag på jobbet! Gud vad skönt!
Benen är som spagetti & huvet är som en badboll .... Är verkligen så himla glad att man jobbar nu.
Håller tummarna på att det rullar in mer & Mer jobb.!
Kl 19.00 påbörjade jag med ett expriment! Gör en finsk dryck som heter : SIMA.... Jag älskade den drycken när jag var liten..Kommer ihåg att mamma gjorde den ofta! Vi alla i familjen gillade den . Så nu ska jag för första gången i mitt liv prova på att göra den själv .....Ska bli väldigt Intressant och se om vad mina barn tycker om den när dom kommer.... Är dom kanske lika tokiga i den som jag var när jag var liten ????
NU väntar jag på att klockan ska bli ca 22.00 så ska jag fortsätta med mitt härliga EXPRIMENT
Det finns många olika recept på just denna dryck... men eftersom jag inte har just nu så himla mycket att göra så tänkte dela med mig av receptet som jag följer .......
SIMA
8 Liter Vatten
250g Strösocker
250g Farin socker
2st Citroner
Russin
liten bit jäst (dela jästen 4ggr) typ så liten bit.
Tips:
( Använd en storhink)
Koka 8 liter vatten
Tvätta citronerna ordenkligt .... Skala bort den gula delen av citronen i hinken. Skala sedan bort det vita från citronen. Och skär blivande delen av citronen i små bitar. lägg det sedan i hinken också.
Mät upp farin-socker & Strö-sockret i hinken .
Häll i hälften av vattnet (4liter) i hinken och rör om. Låt stå i 2 timmar i rumstemperatur
Blanda i jästen i en liten skål med ljummet vatten ca 2-3msk , för att få den flytande.
Häll i jästen och resterande 4liter (svalt) vatten i hinken ...rör om
Låt nu denna stå i 24 timmar UTAN omrörning
Dag två:
Sila drycken i flaskor (häll det inte fullt då den jäser)
I varje flaska häller man i en tesked strösocker och några russin ...skruva sedan på korken.
OBS!
Öppna korken lite lätt då och då för att lätta på trycket.
Nu tar det ca 2-3 dagar att det är klart.
Man ser när russina kommer upp på ytan ...Det betyder att det är klart.
Ha alltid dessa flaskor stående . Aldrig liggandes inte änns när drycken är klar.
(du ser ju inte tex när det är klart om flaskan ligger ner, plus den beska,botten slasket är inte så himla gott.
När man lättar på trycket under dessa 2-3 dagar så är det smart att ha dom tex. PÅ diskbänken hemma.. för att man inte glömmer bort dessa flaskor...så det inte jäser och smäller.....
Lycka till!!!!
Nu ska jag sova! Ny dag nya hårda tag!